ویزای تحصیلی آمریکا

_

شما در صورت تمایل به تحصیل در دانشگاه های آمریکا باید برای دریافت ویزای تحصیلی اقدام کنید. زمان اقدام به اخذ ویزای تحصیلی پس از گرفتن پذیرش از دانشگاه می باشد و باید با توجه به محل تحصیل قبول شده خود، ویزای مناسب را دریافت نمایید. انواع ویزای تحصیلی آمریکا شامل ویزای F، ویزای M و ویزای J هستند. ویزای F برای تحصیل در دانشگاه و کالج، دبیرستان، دبستان خصوصی، مدرسه علوم دینی، هنرستان خصوصی و سایر موسسات آکادمیک شامل برنامه‌ های آموزش زبان صادر می شود. با ویزای M هم می توان در موسسات فنی حرفه ای و سایر موسسات غیرآکادمیک تحصیل کرد همچنین ویزای J برای افرادی که متقاضی استفاده از فرصت‌ های مطالعاتی، سفر کاری درسی در دوره تابستان، گذراندن دوره انترنی یا کارآموزی هستند، صادر می شود.

ویزای تحصیلی آمریکا

دریافت ویزای تحصیلی آمریکا، چالشی بزرگ برای دانشجویانی است که تصمیم دارند ادامه تحصیلات خود را در دانشگاه های برتر آمریکایی بگذرانند و بعد از فارغ التحصیلی هم برای گرفتن اقامت دائم این کشور اقدام کنند. همانطور که شما هم می دانید، سیستم آموزشی آمریکا جزو برترین سیستم های آموزشی در جهان است و بسیاری از دانشگاه های مطرح دنیا در این کشور واقع شده اند. دانشگاه های مختلف آمریکا هر ساله از میان دانشجویان بین المللی همچون دانشجویان ایرانی هم پذیرش انجام می دهند اما ایرانی ها برای قبولی در این دانشگاه ها باید بتوانند ویزای تحصیلی بگیرند. ما این مطلب را آماده کرده ایم تا شما عزیزان را برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا راهنمایی کنیم. لطفا همراه ما بمانید.

ویزای تحصیلی آمریکا چیست؟

ویزای تحصیلی آمریکا نوعی از ویزاهای غیرمهاجرتی این کشور محسوب می شود و شما با دریافت این ویزا مجاز خواهید بود که وارد خاک کشور آمریکا شده و در یکی از دانشگاه های آن تحصیل کنید. ویزای تحصیلی، امکان اقامت دائم را فراهم نمی کند و باید بعد از تمام شدن تحصیلات خود، کشور آمریکا را ترک کنید و یا اینکه برای گرفتن یک ویزای دیگر متناسب با شرایط تان اقدام نمایید.

انواع ویزای تحصیلی در آمریکا

_

شاید فکر کنید که ویزای تحصیلی آمریکا یک نوع است اما اینطور نیست و این کشور برای افراد با شرایط مختلف، انواع ویزاهای تحصیلی به شرح زیر را صادر می کند :

ویزای F-1

دانشجویان بین المللی همچون دانشجویان ایرانی بعد از دریافت نامه پذیرش از موسسات آموزشی و دانشگاه های آمریکا، باید ویزای تحصیلی نوع F-1 را دریافت کنند. دریافت این ویزا با تکمیل فرم های تقاضانامه، پرداخت هزینه های مربوطه و شرکت در مصاحبه، امکان پذیر است. فرمی که برای دریافت ویزای F-1 باید تکمیل شود، فرم I-20 می باشد.

ویزای M-1

دانشجویانی که تصمیم دارند در رشته های فنی و حرفه ای آمریکا تحصیل کنند، باید ویزای M-1 را دریافت کنند اما با داشتن این ویزا فقط می توانند تحصیل کنند و امکان اشتغال به کار را ندارند. همچنین دارنده ویزای M-1 می تواند ویزای M-2 را برای همسر خود دریافت کند.

ویزای J-1

دانشجویانی که با هدف تبادل اطلاعات قصد ورود به آمریکا را دارند و تحت حمایت مالی کشور مبداء هستند، برای ادامه تحصیل در آمریکا می بایست ویزای J-1 را دریافت کنند. این ویزا به اسم ویزای فرصت مطالعاتی هم شناخته می شود و امکان 18 ماه آموزش دانشگاهی را فراهم می کند.

شرایط اخذ ویزای تحصیلی آمریکا

_

دریافت ویزای تحصیلی آمریکا به همین سادگی نیست و شما باید از شرایط آن به طور کامل برخوردار باشید. در ادامه به بررسی شرایط اخذ ویزای تحصیلی آمریکا می پردازیم

  • دریافت نامه پذیرش از دانشگاه های آمریکا
  • برخورداری از تمکن مالی مناسب
  • تعهد برای بازگشت به کشور

دریافت ویزای تحصیلی آمریکا به همین سادگی نیست و شما باید از شرایط آن به طور کامل برخوردار باشید. در ادامه به بررسی شرایط اخذ ویزای تحصیلی آمریکا می پردازیم:

دریافت نامه پذیرش از دانشگاه های آمریکا

شما بدون داشتن نامه پذیرش از دانشگاه های آمریکا نمی توانید برای گرفتن ویزای تحصیلی این کشور اقدام کنید بنابراین لازم است پیش از هزینه کردن برای دریافت ویزا، پیگیر اخذ پذیرش از دانشگاه های مدنظرتان باشید و بعد از مطمئن شدن از قبولی اولیه در دانشگاه، در سریع ترین زمان برای دریافت ویزا اقدام کنید. لازم به ذکر است که اخذ پذیرش از موسسات آموزشی معتبر آمریکا به معنای موفقیت در دریافت ویزا نیست.

جهت انتخاب یک دانشگاه آمریکایی برای اخذ پذیرش تحصیلی، به موارد زیر توجه داشته باشید:

  • ابتدا لازم است بررسی کنید که دانشگاه های مدنظر شما دانشجویان بین المللی پذیرش می کنند یا خیر و در صورت پذیرش کردن آیا از میان دانشجویان ایرانی هم جذب دارند یا خیر.
  • برای انتخاب یک دانشگاه در آمریکا جهت ادامه تحصیل، لازم است از مدرک زبان مورد پذیرش و حداقل نمره زبان مورد نیاز برای مدرک زبان، اطلاع یابید. قبولی در اکثر دانشگاه های آمریکا نیاز به ارائه مدرک زبان معتبر می باشد اما بدون مدرک زبان هم پذیرش در بعضی دانشگاه ها امکان پذیر است.
  • شهریه و هزینه تحصیل در دانشگاه انتخابی خود را بررسی کنید و دانشگاهی را انتخاب کنید که شهریه ای متناسب با بودجه و توانمندی مالی شما دارد.
  • رزومه تحصیلی و پژوهشی خود را به صورت ترجمه شده و کامل، آماده داشته باشید تا شانس شما برای اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه مدنظرتان افزایش یابد.

برخورداری از تمکن مالی مناسب

از اصلی ترین شرایط دریافت ویزای تحصیلی آمریکا، برخورداری از تمکن مالی مناسب است و باید اثبات کنید که از عهده هزینه های تحصیل و زندگی خود در آمریکا برمی آیید. این هزینه ها شامل شهریه دانشگاه، هزینه اجاره یا خرید خانه، بیمه، هزینه مواد غذایی و … می باشد و اگر تمکن مالی شما مناسب تحصیل و زندگی در این کشور نباشد، احتمال ریجتکی درخواست شما برای ویزای تحصیلی وجود دارد.

توانمندی مالی لازم برای دریافت ویزای تحصیلی، عدد ثابتی نیست و بستگی به موارد مختلفی مثل شهر محل سکونت، نوع دانشگاه، مقطع تحصیلی و … دارد. برای اثبات تمکن مالی باید اسنادی مثل صورت حساب یا گردش حساب بانکی خود را ارائه نمایید. البته دانشجویانی که موفق به دریافت بورس تحصیلی یا اسکولارشیپ می شوند، میزان توانمندی مالی کمتری نیاز دارند زیرا بخش زیادی از هزینه های تحصیل و زندگی آنها در کشور آمریکا توسط نهادهای دولتی و خصوصی تامین می شود.

تعهد برای بازگشت به کشور

از شرایط دریافت ویزای تحصیلی، اثبات بازگشت به کشور بعد از اتمام اعتبار ویزای تحصیلی است و باید اثبات کنید که وابستگی شدیدی به کشور خود دارید. این وابستگی می تواند با داشتن خانواده، کسب و کار، دارایی ها و حساب بانکی، به اثبات برسد.

شرایط سنی اخذ ویزای تحصیلی آمریکا

شاید برای شما هم سوال باشد که شرایط سنی اخذ ویزای تحصیلی آمریکا به چه صورت است که باید بگوییم که شما با هر سنی می توانید از دانشگاه ها و موسسات آموزشی معتبر آمریکا، پذیرش بگیرید. در واقع هیچ یک از دانشگاه های آمریکا، محدودیت سنی را برای پذیرش دانشجویان بین المللی در نظر نگرفته اند و دانشجویان با داشتن حداقل مدرک تحصیلی دیپلم می توانند اقدام به مهاجرت تحصیلی کنند.

مراحل اخذ ویزای تحصیلی آمریکا

_

حال که با شرایط اخذ ویزای تحصیلی آمریکا آشنا شدید، لازم است از مراحل دریافت ویزا به طور جزئی و دقیق اطلاع یابید تا در فرایند اخذ آن با مشکلی مواجه نشوید. این مراحل به شرح زیر هستند :

دریافت پذیرش از موسسات آموزشی تایید شده توسط SEVP

ثبت اطلاعات در سامانه SEVIS و پرداخت هزینه

درخواست ویزا و تکمیل مراحل آنلاین تشکیل پرونده

دریافت نوبت از سفارت

شرکت در مصاحبه ویزای تحصیلی آمریکا

گرفتن ویزای تحصیلی

مراحل دریافت ویزای تحصیلی آمریکا به ترتیب عبارتنداز:

دریافت پذیرش از موسسات آموزشی تایید شده توسط SEVP

قدم اول برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا، کسب نامه پذیرش از موسسات آموزشی تایید شده توسط SEVP می باشد. SEVP عبارت است از برنامه ساماندهی دانشجویان و گردشگران (Student and Exchange Visitor Program)  و برنامه ای است که مسئولیت ساماندهی ورود دانشجویان به کشور آمریکا را بر عهده دارد. شما در هنگام انتخاب موسسات آموزشی باید بررسی کنید که آن موسسه در لیست مراکز مورد تایید SEVP می باشد.

ثبت اطلاعات در سامانه SEVIS و پرداخت هزینه

بعد از موفقیت در پذیرش اولیه از دانشگاه مدنظرتان، باید مرحله بعدی را به روش آنلاین انجام دهید بدین منظور لازم است وارد سامانه آنلاین SEVIS شوید و پرونده خود را ایجاد کنید. در قدم بعدی می بایست هزینه های مربوط به تکمیل فرم SEVIS I-901 را پرداخت کنید. سامانه SEVIS برای ساماندهی اطلاعات دانشجویان و گردشگرانی که وارد کشور آمریکا می شوند، راه اندازی شده است و برای دریافت ویزای تحصیلی هم باید از طریق این سامانه اقدام نمود.

مدت اعتبار رسید پرداخت سویس فی یک سال پس از پرداخت بوده و مبلغ پرداختی غیرقابل بازگشت است. بعد از تکمیل فرم و پرداخت هزینه های مربوطه، یک فرم تحت عنوان فرم I-20 توسط دانشگاه در اختیار شما قرار داده می شود. این فرم تشکیل شده از یک برگه شامل هزینه های زندگی، دانشگاه، مواد غذایی و … است که به صورت دقیق محاسبه می شود. به طور مثال ممکن است دانشگاه شما اعلام کند که برای قبولی در مقطع کارشناسی رشته مدنظرتان باید سالانه از عهده پرداخت 36 هزار دلار بربیایید. میزان تمکن مالی برای هر یک از دانشگاه های آمریکا و بر اساس مقطع و رشته انتخابی شما متغیر است و کسانی هم که از دانشگاه فاند دریافت می کنند، نیازی به تکمیل فرم I-20 ندارند.

شما بعد از فراهم کردن مبلغ تعیین شده توسط دانشگاه، باید به بانک مراجعه نمایید و تاییدیه بانک که به زبان انگلیسی می باشد را دریافت نمایید. با دریافت تاییدیه بانکی، به دانشگاه اثبات خواهد شد که در مدت اقامت تحصیلی خود، از تمام هزینه های زندگی و تحصیل در این کشور بر می آیید و مشکل مالی را برای دولت ایجاد نخواهید کرد.

مدارک مورد نیاز اخذ ویزای تحصیلی آمریکا

_

یکسری مدارک برای اخذ ویزای تحصیلی باید ارائه شوند. این مدارک را در ادامه شرح می دهیم :

فرم DS-160

مدارک تحصیلی

اثبات تمکن مالی

اثبات تحصیل در آمریکا

رزومه

مدرک زبان

یکسری مدارک برای اخذ ویزای تحصیلی باید ارائه شوند. این مدارک را در ادامه شرح می دهیم:

فرم DS-160

فرم DS-160 باید توسط دانشجو و به شیوه آنلاین تکمیل شده و ارسال گردد. این فرم اطلاعاتی به شرح مقصد تحصیلی، سوابق تحصیلی، مشخصات و… را شامل می شود و باید تمام اطلاعات به طور کامل درج شوند.

مدارک مربوط به سوابق تحصیلی

دانشجویان بین المللی برای پذیرش در دانشگاه های آمریکا و دریافت ویزای تحصیلی باید مدارک مربوط به سوابق تحصیلی خود را به صورت ترجمه شده ارائه دهند. این مدارک شامل مدرک دیپلم، کارشناسی، کارشناسی ارشد یا دکتری هستند.

اثبات تمکن مالی

از دیگر مدارک مهم برای دریافت ویزای تحصیلی، اسناد مربوط به تمکن مالی است و باید مدارک به شرح گردش حساب بانکی، اسناد مالکیت، مالیات و مدارک مربوط به دارایی ها را ارائه کنید.

اثبات دلایل تحصیل در آمریکا

شما باید با ارائه مدارکی مثل توصیه نامه از دانشگاه یا مدرسه و همچنین ارائه انگیزه نامه، دلایلی که آمریکا را برای ادامه تحصیل انتخاب کرده اید را به اثبات برسانید.

رزومه

رزومه یا CV، دربرگیرنده تمام اطلاعات تحصیلی شما می باشد مانند زمینه های تحصیلی، تخصص، برنامه تحصیلی آینده و…

مدرک زبان

از اصلی ترین مدارک دریافت ویزای تحصیلی، مدرک زبان با حداقل نمره مدنظر دانشگاه انتخابی تان می باشد. مدرک زبان مورد تایید اکثر دانشگاه های آمریکا، آیلتس یا تافل است.

هزینه ویزای تحصیلی آمریکا

_

دریافت ویزای تحصیلی با پرداخت برخی هزینه ها همراه است که در این بخش از مطلب می خواهیم شرح دهیم :

  • هزینه اپلای و پذیرش : یک بخش از هزینه دریافت ویزای تحصیلی آمریکا مربوط به هزینه اپلای و پذیرش در دانشگاه است. تعرفه دانشگاه ها و مراکز تحصیلی آمریکا متفاوت می باشد و هزینه ثابتی نیست ضمن اینکه در بعضی دانشگاه های آمریکا، هزینه ای برای اپلای و پذیرش دانشجویان بین المللی دریافت نمی شود. شما برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه باید به سایت دانشگاه مدنظرتان مراجعه نمایید.
  • هزینه I-901 یا همان SEVIS FEE : شما برای دریافت ویزای تحصیلی باید هزینه تکمیل فرم I-901 را هم پرداخت کنید. 
  • هزینه ترجمه مدارک : برای دریافت ویزای تحصیلی باید مدارک خود را به صورت ترجمه شده ارائه نمایید و ترجمه کردن مدارک نیز با هزینه هایی همراه است.
  • هزینه صدور ویزای تحصیلی : هزینه صدور ویزای تحصیلی هم در حال حاضر برابر با 160 دلار می باشد.

دلایل ریجکتی درخواست ویزای تحصیلی آمریکا

_

درخواست شما برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا ممکن است بنا به دلایل مختلفی ریجکت شود. برخی از دلایل ریجکتی ویزای تحصیلی به شرح زیر هستند:

  • عدم ارائه گواهی تمکن مالی
  • نبود مدارک کافی برای بازگشت به کشور بعد از تمام شدن تحصیلات
  • جعلی بودن مدارک
  • عملکرد ضعیف در مرحله مصاحبه
  • عدم تسلط کافی به زبان انگلیسی در مکالمه
  • عدم ارائه پاسخ های قانع کننده به افسر پرونده
  • مشکلات سیاسی

زمان صدور ویزای تحصیلی آمریکا

 

زمان صدور ویزای تحصیلی آمریکا بستگی به شرایط شما دارد. اگر از دانشجویان جدید هستید، حداکثر 120 روز پیش از شروع دوره تحصیلی، ویزای شما صادر خواهد شد اما شما می توانید حداکثر 30 روز قبل از شروع ترم، وارد آمریکا شوید. همچنین ویزای دانشجویان در حال تحصیل آمریکا تا زمانی که در مرکز آموزشی مورد تایید SEVP مشغول به تحصیل باشند، در هر زمان صادر می شود.

تبدیل ویزای تحصیلی به ویزای مهاجرتی امریکا

 

ویزای تحصیلی آمریکا از انواع ویزاهای غیرمهاجرتی است بنابراین از آن نمی توانید برای مهاجرت به آمریکا و اقامت دائم در این کشور استفاده کنید اما امکان تغییر وضعیت ویزای تحصیلی خود به ویزای مهاجرتی دارید. اگر بعد از فارغ التحصیلی با یک شهروند آمریکایی ازدواج کنید و یا اینکه از یک کارفرمای آمریکایی پیشنهاد کار دریافت کنید، در این شرایط مجاز هستید که برای گرفتن اقامت دائم آمریکا اقدام نمایید.

پس از تمام توضیحات کاملی که در این مطلب راجع به شرایط، هزینه ها، مراحل و مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی آمریکا ارائه کردیم، اگر سوالات بیشتری دارید می توانید برای بهره مندی از مشاوره تخصصی در زمینه مهاجرت تحصیلی به آمریکا، با مشاوران مجموعه مهاجرتی بهکار در تماس باشید. مشاوران با توجه به سابقه فعالیت طولانی مدتی که در زمینه ارائه خدمات مشاوره مهاجرت تحصیلی به کشورهای مختلف دارند، می توانند بهترین راهنمایی ها را به شما ارائه کنند و از زمان اقدام به دریافت ویزا، تهیه مدارک و پذیرش نهایی در دانشگاه، در کنار شما خواهند بود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *